CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

WELCOME!!^_^


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

..

Like My Blog!!^_^

There was an error in this gadget

Jommmm !! Layan Lagu!

!--SCM Music Player by Adrian C Shum - http://scmplayer.net-->

Wednesday, May 09, 2012

Exam Dah Dekat !!

Assalamuallaikumm.
Lame betol tak post kat sini ! he6xx !! Saya nak cerita tentang EXAM PMR yang semakin hampir. Arrgghhh! Berdebo. X ready agii. Mase exam TOV 2012 aritu saya dapat 1B4C3E , Alhamdullillah.. ada peningkatan exam OTI1 . Saya dapat 2B3C2D1E. Dah kira ok kn( bagiku) :P hihihiiii. Insyaallah yang akan datang saya akan buat yang lebih terbaikk. Exam OTI2 dah tak lame. 15 MEI 2012 kott. Takoottt~ nak jawab molekk!! Harap ade A !! walaupon saya x secerdik anda sume, InsyaAllah saya akan usahakan yang terbaik. . saya mahu kejar cita-cita saya !! J semangat terkobar-kobar niee. Dulu saya tak minat sejarah. Sejak berpindah di SMK Putera Jaya , semangat untuk belajar semakin kuat !! Alhamdullillah. Dari E Sejarah, saya dapat B ! huhuhu. Berkat saya belajar & rajin bukak buku. . saya akan buat yang terbaik untuk PMR 2012 niieee !! saya Cuma target 5’A 2’B 1’C. . saya harap dapat lebih daripada yang saya target nieee. Huhuhu. . orang yang berilmu di pandang mulia. So, kita kenalah belajar bersungguh-sungguh demi mencapai kecemerlangan & kita kenalah balas jasa/membanggakan ibubapa kita. InsyaAllah . . ok larr !! saya nak pegi study kat Taman dgn kawan-kawan. Mungkin diorang dah tunggu saya. Hehehe. . nak STUDY MATHEMATICS TODAYYY !! bersemanagtnye sayaa !! my frienddd i’m comingg~ J wait for me sayanggg !! hihihiii Assalammualaikumm

Sunday, February 12, 2012

sakit hati! pastu YAY!! =.='

ASSALAMUALLAIKUM. .
Haii sumer.  Sebenarnya camni! Ade kat sekolah makluk allah nie telah menuduh @ mengejek saya. Sakit betol hati nie. Tapi saya sabar je. Sabar tu kan separuh daripada iman. Huhuhu. . al kisah nya.. ade puak-puak orang lelaki. Diorang telah menuduh saya. Yang tu sakit hati sangat2. Diorang kata saya JUMPA PAKWE KAT SEMAK! Adoii. Ade ke patut. Saya tak kapel-kapel pon. Nie kan pulak dak buat date dalam semak! Agak-agak kat masjid kerr? Hehehekk. . tapi tuduhan dia tu memang tak boleh saya terima! Tuduhan tersebut boleh membuat saya malu besar! Sume orang pandang rendah kat saya! Ade jantan tu kata “KAT SEKOLAH NAMPAK BAIK! TAPI KAT UMAH JUMPA ‘PAKWE’ DALAM SEMAK!” dah la jantan tu redah saya kat dalam surau. Bayangkan lahh. Betapi malu n sakitnya hati ini. Abis mata-mata memandang saya! Dasar punya jantan! Kalau tak tau ape-ape senyap sudah la.  Aku masih ade persaan la! Hisshhhh. . benciii! Hanya allah sahaja yang tau betapa pedihh nya hati ini apabila di tuduh sebegitu sekali. Terok punya orangg! Tapi saya harus buat x tau jerr kan? Kalau di layan. Makin banyak la gossip bodoh dorang tu.. dengor berite ni dari mane entah. Hisshhh. Mangkuk betoll! Saya haruslah bersabar demi untuk sume orang. Betol kan?? Yang paling aku suka adalah ayat nie MENUDUH ITU LEBIH BERDOSA DARIPADA MEMBUNUH. . betol kann??

Ni masuk tajuk lain pulakk. Hehe. Yay! ! result exam saya semangkin meningkat. Allhammdullilah. saya target PMR 5’a 2’b 1’c.. hehehe. . saya tak bijak ponn. . atas usaha untuk exam TOV aritu saya dapat antara tertinggi dalam kelas. Antara subject tertinggi iaitu BM, KH, PAI, BI, GEO n MATH. SAINS nombor 2 tertinggi. SEJ saya teramat lemah. Hahaha. insyaAllah saya harus banyak membaca SEJARAH. Usahalah. Kerana usaha adalah tangga kejayaan. Kekekekk. Hah! Saya saya tak caya! Math saya paling tinggi. Padahal saya tak belajar pon subject MATH form 2. Huhu. Tak cayerr. Mungkin math paper 1 saya banyak betul kot?? Hahaha. Paper 1 senang jerr. But paper 2 dia nak jalan kira lagi la. Itu ini la. . hahaha. I feel so happy. >_<. Tetapi saya akan usaha lagi untuk ke hadapan. Doa kan kejayaan saya! Hehehe. Thankss. Tak pa la. Saya nak study pulak nie. Banyak homework harus di siap kan. Waktu asar pon dah nak habis so saya nak pegi solat dulu. ASSALLAMMUALLAIKUM. . J :D

Sunday, February 05, 2012

LIKE MY BLOG PAGE ON FACEBOOK! :)

ASSALAMMUALLAIKUM. . .
Salam ahad. dan salam MAULIDUR RASUL sumerr.  dah lame post kan? sibukk~ hehe. saya baru sudah exam. . TOV! tak tau lagi result camne. .





Monday, January 23, 2012

MATHEMATICS! OMG! takleh jawabb!! ! !

ASSALAMMUALLAIKUM...
Pening betol nak jawab soalan MATHEMATICS ni kan?! Adoii. dah la tahun lepas tak belajar langsung Math! begang gilerr! taun nie exam PMR! nak jawab ape entah! nasib saya ade kakak-kakak yang boleh nak tunjuk ajar sikit. :) tak la risau sangat! huhhuhu. saya pon tak tau kenape cikgu yang ajar saya tu lame tak masuk! sbenarnya mase awal2 taun tu ade la cikgu masuk, bagi latihan sikit. buku latihan pon dalam 4 muka surat jerr. =.='. dalam bulan 2 @ 3 ade cikgu baru pindah kat sekolah ku(PETUKARAN GURU). mule2 Cikgu tu masuk. pastu tak masuk! cikgu tu masuk 2 kali jer kelas untuk mengajar! tapi cikgu tu slalu jugak masuk, Cikgu tu masuk smase waktu peperiksaan je! ! ! adoii. sakit hati la sikit. tapi nak wat camne mungkin cikgu tu sibok entah?! guru PKHEM kan! sibok la. huhuhu. ketua kelas selalu panggil Cikgu tu. tapi Ckgu tu sibok. ummm. redha je la..  huhuhuhu. saya kene banyak usaha sikit. kerana dah banyak saya buang masa tak belajar MATH! wish me LUCK ok! thankkss. :) Doakan agar saya boleh jawab Math dalam peperiksaan TOV pada 29 JANUARI 2012 nie. ;) saya harap kawan2 sekelas dengan saya dulu di SMKTI dapat jawab dengan ELOK jugakk! bekas kelas 2UTM kawan2 ku! buat yang terbaik! hehehehe. ok! takpe laa! kat sini je la. saya nak SOLAT ZOHOR! dah masuk waktu dah nie. ASSALAMMUALLAIKUM. jawab tau! jangan tak jawab! ORANG YANG MEMBERI SALAM ADALAH SUNAT, ORANG YANG MENJAWAB SALAM ADALAH WAJIB! hehehe. byee3. ^_^

Friday, January 20, 2012

Sekolah BaruKu! SMK PUTERA JAYA!

ASSALAMMUALAIKUM. . .

Salam Jumaat sumerr. Saya nak citerkan sedikt sbanyak citer pasal sekolah baruku. hahaha. sedih betol terpakse tinggalkan SMK TENGKU IBRAHIM. nak nyanyi la dulu sebelom citerkan pengalaman baru kat SMK Putera Jaya, Setiu. Nak nyanyi lagu sekolah SMK Tengku Ibrahim. :D Tajuknya SMKTI Sekolah Tercinta.

SEKOLAH MENENGAH TENGKU IBRAHIM
MENJADI HARAPAN NEGARA
MEGAH BERDIRI BERTERASKAN VISI
KEJAYAAN PASTI TERBUKTI.

SMKTI SEKOLAH TERCINTA
MERCU TANDA KAMI SEMUA
MELAHIRAKAN INSAN BERTARAF DUNIA
CEMERLANG GEMILANG DAN TERBILANG

UKHWAH BERSATU HATI
MEMBENTUK JATI DIRI
CEKAP BERBWIBAWA
MENCAPAI HASRAT JUARA

BERILMU, BERAMAL
BERBAKTI ITU MATLAMAT KAMI
BERILMU, BERAMAL
BERBAKTI ITU MATLAMAT KAMI,
KAMI JUARA!!!

OK!! sekarang nak citer pasal skolah baru plak.. First time saya ke sekolah sana memang rase sunyi sangat2! sbb takde kawan lagi kan. kawan tu ade, kawan semase sekolah rendah ramai. bukan rapat pon. maklum la 2 tahun tak bersua. huhuhu. ;) semasa dalam kelas. sume tanya saya "dari sekolah mane?","nama gape?","nom telfom?" & banyak la lagi. tapi yg mmbosankan kat sekolah baru tu pasal budak2 laki yg mengatal! eiii. geram la pulok! salah seorang kawan baru ku berkata "takyoh layan sngat la dengan awop tu! awop die mmg cam tu! tokleh tengok orang baru masuk!" hahaha. macam2 la! ok saya ingat lagi tarikh tu! 08 Januari 2012 adalah detik yg paling memalukan kat sekolah tu sbb saye TERsalah masuk kelas orang! dah la sumer orang dalam kelas tu LELAKI! malu gilerr beb! hahaha. pendam jerr. nak citer kat kawan2 dalam kelas SEGAN! sbb belom kenal mane.. nak citer kat kawan2 SMKTI, telfon tak angkat! sekarang baru boleh nak citerr. sbb ade nye blog! hahaha. thanksss blog. hehehe. ==' kat sekolah tu ade saya minat kat seseorang. hehe. takleh bagitau name die. nanti kecoh plak! hahaha. laki form5! tinggi! suke buat lawak! hahaha. tapi saya cume minat jerr. =p.. hah! tahun nie la first time saya jadi pengawas! mule2 masuk kelas lepas rehat, tibe2 ade kakak form5 mai panggil saya. kakak tu suh saya pegi Bilik Muzik. katanya Cikgu Hasnah panggil.(umie Aqielah best fren ku..):D ingatkan panggil sebab ape. rupe2nye nak lantik saya jadi pengawas PRS(PEMBIMBING RAKAN SEBAYA). hahaha. happy gilerr! thanks Cikgu Hasnah! hehehe. tudung putih, baju putih, kain HITAM & kasut hitam. saya kene beli kain & kasut jee. hahaha. Semakin lama sekolah kat situ rase enjoy sangat cikgu2 ngajat paham2, peraturan ketat,.. hahaha. suke2! hehehe. sekolah kat sane tak ramai sangat orang yang minat K-POP! huhuhu. bosan pulak. klau kat sekolah SMKTI tiap2 ari K-POP! huhuhu. takpe la kat sini je la eaahhh. :)) nak pegi smbahyang ASAR pulakkk~! bye3. ASSALAMMUALAIKUM.. :D:D SMKTI~!! lalalalala..


Thursday, January 19, 2012

aku tukar skolahhh???!!!!

ASSALAMMUALLAIKUM.. 
dah lame giler pulak rasenyer tak POST kat blog nie. :D:D 
hehehe. kesibukkan. biaselah nak priksa PMR! kene buat TERbaik sikit! Insyallah~ hihihiiii. TAJUK kat atas tu "AKU TUKAR SKOLAHHH???!!!!" hehehe. saya sekarang sekolah kat SMK PUTERA JAYA sekarang! ehh! jgan ingat kat KL pulak eaa. PUTERA JATA, SETIU, TERENGGANU! kat Ganu! hehehe. rindu giler kat SMK TENGKU IBRAHIM! ummm. 


SMK TENGKU IBRAHIM .. banyak kenangan yang aku di sekolah nie. KENE MARAH, GEMBIRA & banyak2 lagi. huhuhu. i miss my friend so mucchhh! <3 bile la pulak ye aku dapat jumpe kawan2 kat sane. huhuhu. sedihh nyer. saya tak nak tinggalkan skolah tu. tapi ade masalah yg agak rumit untuk ke sekolah tu. ;(  nak cite. tapi biarlah RAHSIA! hehehe. Kini di SMK PUTERA JAYA! harap2 sekolah PJ  betol2 PERKASA kn? hahaha
 
it's all! nanti nak cite pasal pengalaman citer2 kat SMK PUTERA JAYA! :D:D:D

Monday, December 19, 2011

Alasan mengapa saya menjadi ELF bagi Super Junior~...



Dear ELFs, korang tau tak bahawa nama (ELF) ini diberikan oleh Park Jung Soo?
URI LEADER

korang tau apa maksud EVERLASTING FRIEND?
Teman selamanya~ bukankan menjadi 'teman selamanya" itu lebih bermakna daripada hanya sekadar menjadi FAN?
mereka tidak memanggil kita sebagai fan tetapi sebagai 'sahabat selamanya".. bukankan kita lebih istimewa daripada fan group lain??

bukankan kita sanggat berbangga mengenal mereka? sebuah group yg sangat berbeza daripada group lain... group lain terkenal dengan promosi besar besaran tetapi Super Junior terkenal dengan pahit getir sebelum menjadi seperti sekarang!

Super Junior pada mulanya hanyalah sebuah project Group yg dinamakan Super Junior 05..
korang tau apa maksud project group? sebuah group yg akan mgalami penukaran member setiap tahun dan akan dibubarkan jika tidak dapat menembusi pasaran~
Dan sekarang.. lihatlah wahai ELF.. sebuah PROJECT GROUP itulah kini telah menjadi KING OF KOREAN WAVE !!!

Tidakkah korang sebagai ELF berbangga? rasa sakit yg kita harungi menjadi rasa gembira, air mata kesedihan kita berubah menjadi airmata kegembiraan?
Sejak dahulu sehingga sekarang sy TIDAK pernah malu mencintai SUPER JUNIOR !! Tidak pernah ~

Kerana Super Junior melakukan apa yang tidak dilakukan oleh orang lain dan ia adalah cinta pertama sy . Mereka membuat sy mengenal yang lain. Mereka membuat sy mengenal ELFs  dari pelbagai Negara . Mereka membuat sy belajar bahasa asing . Mereka memberi sy semangat dalam hidup~

adakah korang pernah menemui sebuah group yg sangat istimewa seperti ini? Group yg menangis sewaktu jumlah member atas pentas tidak cukup~ tetapi mereka memyembunyikan kesedihan mereka daripada ELF..../

dan siapakan yg memperkenalkan diri sebagai KANGIN, KIBUM dan HANGENG diatas pentas sewaktu mereka bertiga tiada? dialah leader kita, PARK JUNG SOO..~ the best leader ever !!
hanya ada 10 members sahaja diatas pentas sewaktu itu, dan Leeteuk lah yg mengambil langkah ke kiri sambil meloncat dan berkata "SAYALAH KIM KI BUM" , Leeteuk berkata lagi "NAMAKU KANGIN' dan yg terakhir 'SAYALAH HANKYUNG"
tidakkah korang sedih? tidakkah korang sebagai ELF menangis? korang tau ape maksudnya airmata korang yg keluar itu?

kerana Leeteuk meyakinkan kita bahawa SUPER JUNIOR adalah 13.. BUKANNYA 10...
“Should I pluck the stars for you, count them
One, two, three
With the stars we’ve lost
We are thirteen stars
Super Junior is only missing ‘man’ from the name of superman “ – Superman Lyric


Adakah korang tahu Heechul tidak keluar daripada biliknya setelah "pemergian" Hankyung? dan Heechul tundukkan mukanua, menutup mukanya di atas pentas dan menyanyi sambil tunduk dan ia mendongak dan wajahnya nampak basah .. heechul lari ke belakang pentas, tidak ingin ELF mengetahuinya menangis dan tidak melihat kesedihannya... Saat itu saya tahu dan kita tahu bahawa Heechul sangat merindui Hankyung~

“Kyuhyun , sembuhlah, aku berjanji kalau kau sembuh maka tiada masalah kalau setiap hari kau membuliku” siapa yang mengucapkan ini sambil menangis? wajahnya tunduk dan butiran airmatanya terus jatuh saat KyuHyun mengalami kemalangan parah  pd tahun 2007 ?  Dia Yesung kita!!! Kim Jong Woon!!! Bukankah ini membuat airmata kita jatuh juga, tulang rusuk Kyuhyun patah dan sudah tidak boleh menyanyi lagi,  kemungkinan lain ialah Kyuhyun akan mati.



Semua member menangis saat itu dan adakah korang tahu sewaktu diatas pentas pun EunHyuk , Lee Hyuk Jae kita menangis  sewaktu melihat seorang ELF membawa banner “Get Well Soon KyuHyun opaa” .


 Saat semua members sibuk menyanyi, seorang member tampil kehadapani dari kerumunan dan tunduk di hadapan fans, ia tunduk 90 darjah , ia berterimakasih pada kita, korang tahu siapa? ITU PARK JUNG SOO !! LEADER KITA!! LEADER unggul yang selalu bersikap sihat dan baik baik saja walaupun ia jatuh sakit!


Bukankah kita bangga memiliki SHIN DONG?, seorang yang berkerja keras dan merendah diri... Ia selalu berkata bahwa ia tidak layak berada di dalam Group ini, tapi kita semua tahu bahwa dia layak di sini . Dia bijak dlam dance, dia juga boleh menyanyi . adakah korang pernah berjumpa dengan org yg merendah diri seperti ini??

sungguh, saya sangat berbangga menjadi EVERLASTING FRIEND untuk SUPER JUNIOR


Saya tidak mampu menyebutkan satu persatu , semua kenangan sedih  mereka membuat sy ingin menangis saja~

KyuHyun berkata “ Super Junior itu bermula dari LeeTeuk dan berakhir dengan ELFs”

Leeteuk berkata “Super Junior lahir dari cinta ELF, bukan dari cinta yang lain”...

YA!! BENAR sekali , Super Junior  bertahan kerana cinta dari ELF . adakah korang fikir management mereka akan mempertahankan SJ???  Tidak! Selama 6 tahun ini pun, lihatlah … bukankah peranan ELF dan BROADCAST management yg LEBIH MENGAMBIL BERAT terhadap SJ daripada SM ENT? Adakah korang fikir  pesawat yang dimiliki suju berasal dari SM? Tidak! Pesawat itu adalah hadiah dari Broadcast management Super Junior.dan syi sangat berterimakasih kepada BroadCast management .

 kita semua telah sakit hati mendengar berita ketidakadilan SM terhadap SJ , bukan hanya itu, malah terdapat komen PEDAS dari Lee Soo Man mengenai suju dan ia menyakitkan kita . suju debut kerana 'kasihan'?? tidakkah SM tahu Suju lah yg membawa tuah pada mereka?... sanggup mereka buat begitu pada Super Junior...


Dan mari kita tunjukan pada mereka bahwa ini tidak benar !! adakah korang fikir kita bertahan kerana belas kasihan? TIDAK !!!

Korang tahu, ELFs ?? SUJU kita bertahan hingga tahun ke-6. INI HEBAT, DAEBAK!!! Kita memecahkan rekod kutukan 5 tahun dalam SM entertainment !!! INI KARENA KITA  , ELFs .

Dan tahun lepas saat mereka kalah dalam GDA, leeteuk menangis. Kita tahu setelah itu member suju meminta maaf kepada kita “maaf, kami akan berusaha lebih baik, fighting!” .
Airmata yang tak seharusnya jatuh itu hanya kerana mereka takut ELF akan kecewa. SEE ELFs !! Mereka sangat mencintai kita.
SJ kita berjalan ke seluruh sudut pentas  lalu menundukkan badan, mereka sangat berterima kasih terhadap kehadiran dan sokongan kita.

malah mereka berkata kepada salah satu penonton yang merupakan seorang nenek tua di situ , member SJ berkata “terima kasih nenek atas kehadiran kamu, kami mencintaimu”


ELFs, apakah korang tahu? Saat pertama kali SUJU menang award, kata2 pertama yang di ucapkan Dong Hae kita adalah “ayah, sy harap kamu sehat” . Siapa lagi  yang boleh melakukan begini? dan Dong Hae kembali ke pentas selepas 2 hari ayahnya meninggal . Hanya seorang Lee Dong Hae dari Super Junior yang boleh melakukan ini.

Semua kesakitan yang kita laluii bersama, biarkan menjadi sebuah kenangan yang indah. Adakah korang sudah jenuh dengan Super Junior? Apa kalian letih melihat jumlah angka yang tidak genap? Bukan hanya korang, suju members pun sakit hati. Tapi bukankah mereka selalu yakinkan pada kita bahawa SUJU TETAP 13 SELAMANYA?


Hanya ELF yang bOLEH membuat 13 member SUJU menangis sewaktu seluruh stadium yg dipenuhi ELFs menyanyi lagu MARRY U bersama2...

Hanya ELF yang boleh membuat janji yg paling indah , 13elieve in their prom15e …

SUPER JUNIOR WILL NOT STOP UNTIL SHAPPIRE BLUE COVERS THE WORLD !!!

sewaktu Leeteuk ditanya , “apa yang akan kamu lakukan akhir tahun ini” kemudian ia menjawab “menerima penghargaan”
so, elf …
kalian mahukan sama-sama membantu Super Junior kita? membantu Super Junior memenangi award GDA pada tahun ini ? 
Jangan biarkan dirimu menyesal, satu voting yg kita lakukan sangat bererti..
Kita bukan pengemis, kita tidak harus meminta bantuan fandom lain dengan cara kotor.
dan ingat,
voting kita bertujuan untuk SUJU bukan untuk balas dendam
Mari kita sama-sama ciptakan keajaiban lain, ELF dan SUPER JUNIOR adalah KEAJAIBAN~
Our scale is the best and our scale is the best
Everything has to be the best
Super Junior is only missing the ‘man’ from the name of ‘superman’
Our passion is the best and our concentration is the best
Who would be able to say we’ve finished
Super Junior is only missing the ‘man’ from the name of ‘superman’
Even if the road we walk is barren,
We are in the end, Super Junior
THE LAST MAN STANDING!

karya---> Wan Muliati Teukie... I WILL ALWAYS LOVE AND SUPPORT SUPER JUNIOR NO MATTER      WHAT WILL HAPPEN~

~> i proud to be an ELF forever!!!<3<3 

Thursday, December 15, 2011

KAHWIN??!! OMG!! ape yang aku buat niehh??

Assalammuallaikumm..
sejak kebelakangan nie aku asyik  mimpi pasal benda yang TAK MASUK AKAL! maksudnye aku mimpi tentang KAHWIN! hahaha...mimpi cume mainan tido jer kan?? hahahaha.

meh nak cite sikit pengalaman mimpi pasal kahwin niee...seseorang datang melamarku..muka laki tu tak dapat aku cam... tak leh nak ingat muke laki tu..ok smbung cite.. pada mula tu dia bagi aku sebentuk cincin.. dia kate "sudikah awak hidup semati dengan saya?" aku pom menjawab "dah lama saya nantikan awak datang melamar saya! tapi akhirnya kenyataan jugak! terima kasih!! saya sayang awak!"..aku terus memeluk jejaka trsebut..slepas berpelukan tu aku pom TERSEDAR!! trauma di buat nyerr...hahahaha.

betol ker niehh??haha..aku sedar tu mase pkul 2.38 pagi smalam..huh~ seram sejuk dibuatnyer..aku pom tido la smule lepas pegi cuci kaki kat tandas...nie la padahnyer tido tak bace doa..hehehe...aku pon tido balikk...try gak nak tido tapi xleh2 pomm..! terpikir psal kawin nie! BERSEDIAKAH AKU NAK BERKAHWIN nie???hahaha...giler ape...umor baru 14thun! rilekk~!! aku target kawin pade umor 28 tahun... 

hahaha....mamat yang aku mimpikan tu mmg HENSEM gilerr...bibir pink( tak hisap rokok)..tinggi dari aku..dia lebih kurang 188cm..mmg ciri2 yang lelaki idaman ku~ hehehe... aku ingat mimpi tu dah TAMAT~ rupe2 nyer ade lagi sambungan nye PETANG tadi...aku tertido lepas smbahyang asar tadi.. dalam mimpi tu aku dah ade seorang cahaya mata dengan laki tersebut..kami dapat baby BOY!! kami letak nama budak tu Muhammad Alif Fatah ..wuuu!! aku & laki tu panggil baby tu BOBOI..comel sangat baby tu...tapi tak la secomel budak kat bawah nie..

hehehe...baby nie cute gilerr~!! semase aku & laki tu tgh berseronok, syok main dgn BOBOI nie..tiba2 ade suare yang kuat dan memgegarkan alam mimpiku itu...suare itu mmanggil aku dgn panggilan ACIK.. "acik! acik! cukup la tido tu!!! nak magrib dah niee!! bangun cepat!! pegi mandi nuhh!!"...  huh!! ingatkan suare raksasa mane tadi...ruper nyer ibu aku!! hisshh~ kacau betoll~ hehehe...rase berminat plak nak tau prkmbangan mimpi tu~~ astagfirullahhalazimm~!! ape aku niee...blajar tak abih agi dah nak mnggatal!! huh!!~~ malas dah aku nak pikir pasal niee!! nie cume mimpi jerr...mimpi mainan tido..so! aku tak nak la prcaye kat mimpi niee..hahaha...tapi disebalik mimpi ade hikmah tauu! hahaha....takpe la...smpai di sini jee..dah mengantuk dah niee...gud nite all!!^_^

Tuesday, December 13, 2011

Aku Bukan Tomboy

Assalammuallaikum..^_^
nak citer sikit pasal "AKU BUKAN TOMBOY" ! syok tau tgk citer nie...da tgk kew belomm??

  lawak citer nie!! cute giler Syamsul Yusof..skema jerr~ 
 enjoy tau tengok cite nie...jom pakat tengok cite nie ekk....
sesuai untuk tontonan seisi keluarga!!^_^
hehehe..=p=p

Monday, December 12, 2011

Awak Buat Saya Bimbang! ;(

assalammuallaikum..
saya sangat tgah sedih nie..sbb Dia tgah jatuh sakit! Dia tak beritau saya ponn! nasib baik mama Dia call saya tadi dalam pukul 2.30 ptg!!

 "salam!! fatin? nie makcik! mama *****.." saya pon " wasalamm..ya saya nie makcik! kmape call??" mama Dia cakap camni "fatin! tak nak datang melawat ker si ***** niee??" saya pon terkezut! "knape makcikk?? ade ape??" suare mama Dia semakin SEBAK.." ***** sakit la! Dia jatuh motor.. kaki kanan Dia patah! pastu doktor ade bagi Dia ubat.. tapi Dia tak nak makan! kaki Dia makin terokk!!" saya pon terus rase mcam nak MENANGIS!... " Insyallah makcik...saya x tau pon yang Dia tgh sakit.. Dia tak bagitau pon! tak pa la makcik! assalammuaikumm.."

ya allah!! saya pon call Dia.. tapi Dia tak angkat2 ponn!! huh!! geram betoll!! SABAR!! sekarang saya tgah nak send mesej kat Dia...pnjang LEBAR tau!! saya cume nak meluahkan betapa pedihnya hati saya apabila Dia tak angkat saya call Dia & tak reply mesej saya..knape Awak tak bagitau yang awak tgh sakit sekarang!! saya SAYANG Awak tau tak!!! how dare Awak buat camtu kat saya... walaupapepom saya doakan agar Awak cepat sembuh!! awak makan UBAT aeee?? jgan tak makan! ehhh~!! ade mesej masuk lar!!  Dia kate "wasalam awak... saya tak nak awak risau! saya tak nak awak sedihh...saya tau mama saya tentu akan call awak kan??..terima kasih atas nasihat tu awak!! saya nak sembuh cepat!! tp buat mase skrang saya tak nak awak call saya ataupon mesej saya lagi..nanti saya bagitau knape ea saya buat camni kat awak!! saya SAYANG awak!!..bye3.."
huh~!! nak menanggis lakk!!! sabar! saya tetap tunggu Awak sampai Awak hantar mesej balik kat saya..ok!! kat sini saje untuk hari ini...nak pegi solat ZOHOR dulu la..(lewat dh niee).. bye3...:(( 
#I MISS U#