CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

WELCOME!!^_^


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

..

Like My Blog!!^_^

There was an error in this gadget

Jommmm !! Layan Lagu!

!--SCM Music Player by Adrian C Shum - http://scmplayer.net-->

Wednesday, May 09, 2012

Exam Dah Dekat !!

Assalamuallaikumm.
Lame betol tak post kat sini ! he6xx !! Saya nak cerita tentang EXAM PMR yang semakin hampir. Arrgghhh! Berdebo. X ready agii. Mase exam TOV 2012 aritu saya dapat 1B4C3E , Alhamdullillah.. ada peningkatan exam OTI1 . Saya dapat 2B3C2D1E. Dah kira ok kn( bagiku) :P hihihiiii. Insyaallah yang akan datang saya akan buat yang lebih terbaikk. Exam OTI2 dah tak lame. 15 MEI 2012 kott. Takoottt~ nak jawab molekk!! Harap ade A !! walaupon saya x secerdik anda sume, InsyaAllah saya akan usahakan yang terbaik. . saya mahu kejar cita-cita saya !! J semangat terkobar-kobar niee. Dulu saya tak minat sejarah. Sejak berpindah di SMK Putera Jaya , semangat untuk belajar semakin kuat !! Alhamdullillah. Dari E Sejarah, saya dapat B ! huhuhu. Berkat saya belajar & rajin bukak buku. . saya akan buat yang terbaik untuk PMR 2012 niieee !! saya Cuma target 5’A 2’B 1’C. . saya harap dapat lebih daripada yang saya target nieee. Huhuhu. . orang yang berilmu di pandang mulia. So, kita kenalah belajar bersungguh-sungguh demi mencapai kecemerlangan & kita kenalah balas jasa/membanggakan ibubapa kita. InsyaAllah . . ok larr !! saya nak pegi study kat Taman dgn kawan-kawan. Mungkin diorang dah tunggu saya. Hehehe. . nak STUDY MATHEMATICS TODAYYY !! bersemanagtnye sayaa !! my frienddd i’m comingg~ J wait for me sayanggg !! hihihiii Assalammualaikumm

Sunday, February 12, 2012

sakit hati! pastu YAY!! =.='

ASSALAMUALLAIKUM. .
Haii sumer.  Sebenarnya camni! Ade kat sekolah makluk allah nie telah menuduh @ mengejek saya. Sakit betol hati nie. Tapi saya sabar je. Sabar tu kan separuh daripada iman. Huhuhu. . al kisah nya.. ade puak-puak orang lelaki. Diorang telah menuduh saya. Yang tu sakit hati sangat2. Diorang kata saya JUMPA PAKWE KAT SEMAK! Adoii. Ade ke patut. Saya tak kapel-kapel pon. Nie kan pulak dak buat date dalam semak! Agak-agak kat masjid kerr? Hehehekk. . tapi tuduhan dia tu memang tak boleh saya terima! Tuduhan tersebut boleh membuat saya malu besar! Sume orang pandang rendah kat saya! Ade jantan tu kata “KAT SEKOLAH NAMPAK BAIK! TAPI KAT UMAH JUMPA ‘PAKWE’ DALAM SEMAK!” dah la jantan tu redah saya kat dalam surau. Bayangkan lahh. Betapi malu n sakitnya hati ini. Abis mata-mata memandang saya! Dasar punya jantan! Kalau tak tau ape-ape senyap sudah la.  Aku masih ade persaan la! Hisshhhh. . benciii! Hanya allah sahaja yang tau betapa pedihh nya hati ini apabila di tuduh sebegitu sekali. Terok punya orangg! Tapi saya harus buat x tau jerr kan? Kalau di layan. Makin banyak la gossip bodoh dorang tu.. dengor berite ni dari mane entah. Hisshhh. Mangkuk betoll! Saya haruslah bersabar demi untuk sume orang. Betol kan?? Yang paling aku suka adalah ayat nie MENUDUH ITU LEBIH BERDOSA DARIPADA MEMBUNUH. . betol kann??

Ni masuk tajuk lain pulakk. Hehe. Yay! ! result exam saya semangkin meningkat. Allhammdullilah. saya target PMR 5’a 2’b 1’c.. hehehe. . saya tak bijak ponn. . atas usaha untuk exam TOV aritu saya dapat antara tertinggi dalam kelas. Antara subject tertinggi iaitu BM, KH, PAI, BI, GEO n MATH. SAINS nombor 2 tertinggi. SEJ saya teramat lemah. Hahaha. insyaAllah saya harus banyak membaca SEJARAH. Usahalah. Kerana usaha adalah tangga kejayaan. Kekekekk. Hah! Saya saya tak caya! Math saya paling tinggi. Padahal saya tak belajar pon subject MATH form 2. Huhu. Tak cayerr. Mungkin math paper 1 saya banyak betul kot?? Hahaha. Paper 1 senang jerr. But paper 2 dia nak jalan kira lagi la. Itu ini la. . hahaha. I feel so happy. >_<. Tetapi saya akan usaha lagi untuk ke hadapan. Doa kan kejayaan saya! Hehehe. Thankss. Tak pa la. Saya nak study pulak nie. Banyak homework harus di siap kan. Waktu asar pon dah nak habis so saya nak pegi solat dulu. ASSALLAMMUALLAIKUM. . J :D

Sunday, February 05, 2012

LIKE MY BLOG PAGE ON FACEBOOK! :)

ASSALAMMUALLAIKUM. . .
Salam ahad. dan salam MAULIDUR RASUL sumerr.  dah lame post kan? sibukk~ hehe. saya baru sudah exam. . TOV! tak tau lagi result camne. .





Monday, January 23, 2012

MATHEMATICS! OMG! takleh jawabb!! ! !

ASSALAMMUALLAIKUM...
Pening betol nak jawab soalan MATHEMATICS ni kan?! Adoii. dah la tahun lepas tak belajar langsung Math! begang gilerr! taun nie exam PMR! nak jawab ape entah! nasib saya ade kakak-kakak yang boleh nak tunjuk ajar sikit. :) tak la risau sangat! huhhuhu. saya pon tak tau kenape cikgu yang ajar saya tu lame tak masuk! sbenarnya mase awal2 taun tu ade la cikgu masuk, bagi latihan sikit. buku latihan pon dalam 4 muka surat jerr. =.='. dalam bulan 2 @ 3 ade cikgu baru pindah kat sekolah ku(PETUKARAN GURU). mule2 Cikgu tu masuk. pastu tak masuk! cikgu tu masuk 2 kali jer kelas untuk mengajar! tapi cikgu tu slalu jugak masuk, Cikgu tu masuk smase waktu peperiksaan je! ! ! adoii. sakit hati la sikit. tapi nak wat camne mungkin cikgu tu sibok entah?! guru PKHEM kan! sibok la. huhuhu. ketua kelas selalu panggil Cikgu tu. tapi Ckgu tu sibok. ummm. redha je la..  huhuhuhu. saya kene banyak usaha sikit. kerana dah banyak saya buang masa tak belajar MATH! wish me LUCK ok! thankkss. :) Doakan agar saya boleh jawab Math dalam peperiksaan TOV pada 29 JANUARI 2012 nie. ;) saya harap kawan2 sekelas dengan saya dulu di SMKTI dapat jawab dengan ELOK jugakk! bekas kelas 2UTM kawan2 ku! buat yang terbaik! hehehehe. ok! takpe laa! kat sini je la. saya nak SOLAT ZOHOR! dah masuk waktu dah nie. ASSALAMMUALLAIKUM. jawab tau! jangan tak jawab! ORANG YANG MEMBERI SALAM ADALAH SUNAT, ORANG YANG MENJAWAB SALAM ADALAH WAJIB! hehehe. byee3. ^_^

Friday, January 20, 2012

Sekolah BaruKu! SMK PUTERA JAYA!

ASSALAMMUALAIKUM. . .

Salam Jumaat sumerr. Saya nak citerkan sedikt sbanyak citer pasal sekolah baruku. hahaha. sedih betol terpakse tinggalkan SMK TENGKU IBRAHIM. nak nyanyi la dulu sebelom citerkan pengalaman baru kat SMK Putera Jaya, Setiu. Nak nyanyi lagu sekolah SMK Tengku Ibrahim. :D Tajuknya SMKTI Sekolah Tercinta.

SEKOLAH MENENGAH TENGKU IBRAHIM
MENJADI HARAPAN NEGARA
MEGAH BERDIRI BERTERASKAN VISI
KEJAYAAN PASTI TERBUKTI.

SMKTI SEKOLAH TERCINTA
MERCU TANDA KAMI SEMUA
MELAHIRAKAN INSAN BERTARAF DUNIA
CEMERLANG GEMILANG DAN TERBILANG

UKHWAH BERSATU HATI
MEMBENTUK JATI DIRI
CEKAP BERBWIBAWA
MENCAPAI HASRAT JUARA

BERILMU, BERAMAL
BERBAKTI ITU MATLAMAT KAMI
BERILMU, BERAMAL
BERBAKTI ITU MATLAMAT KAMI,
KAMI JUARA!!!

OK!! sekarang nak citer pasal skolah baru plak.. First time saya ke sekolah sana memang rase sunyi sangat2! sbb takde kawan lagi kan. kawan tu ade, kawan semase sekolah rendah ramai. bukan rapat pon. maklum la 2 tahun tak bersua. huhuhu. ;) semasa dalam kelas. sume tanya saya "dari sekolah mane?","nama gape?","nom telfom?" & banyak la lagi. tapi yg mmbosankan kat sekolah baru tu pasal budak2 laki yg mengatal! eiii. geram la pulok! salah seorang kawan baru ku berkata "takyoh layan sngat la dengan awop tu! awop die mmg cam tu! tokleh tengok orang baru masuk!" hahaha. macam2 la! ok saya ingat lagi tarikh tu! 08 Januari 2012 adalah detik yg paling memalukan kat sekolah tu sbb saye TERsalah masuk kelas orang! dah la sumer orang dalam kelas tu LELAKI! malu gilerr beb! hahaha. pendam jerr. nak citer kat kawan2 dalam kelas SEGAN! sbb belom kenal mane.. nak citer kat kawan2 SMKTI, telfon tak angkat! sekarang baru boleh nak citerr. sbb ade nye blog! hahaha. thanksss blog. hehehe. ==' kat sekolah tu ade saya minat kat seseorang. hehe. takleh bagitau name die. nanti kecoh plak! hahaha. laki form5! tinggi! suke buat lawak! hahaha. tapi saya cume minat jerr. =p.. hah! tahun nie la first time saya jadi pengawas! mule2 masuk kelas lepas rehat, tibe2 ade kakak form5 mai panggil saya. kakak tu suh saya pegi Bilik Muzik. katanya Cikgu Hasnah panggil.(umie Aqielah best fren ku..):D ingatkan panggil sebab ape. rupe2nye nak lantik saya jadi pengawas PRS(PEMBIMBING RAKAN SEBAYA). hahaha. happy gilerr! thanks Cikgu Hasnah! hehehe. tudung putih, baju putih, kain HITAM & kasut hitam. saya kene beli kain & kasut jee. hahaha. Semakin lama sekolah kat situ rase enjoy sangat cikgu2 ngajat paham2, peraturan ketat,.. hahaha. suke2! hehehe. sekolah kat sane tak ramai sangat orang yang minat K-POP! huhuhu. bosan pulak. klau kat sekolah SMKTI tiap2 ari K-POP! huhuhu. takpe la kat sini je la eaahhh. :)) nak pegi smbahyang ASAR pulakkk~! bye3. ASSALAMMUALAIKUM.. :D:D SMKTI~!! lalalalala..


Thursday, January 19, 2012

aku tukar skolahhh???!!!!

ASSALAMMUALLAIKUM.. 
dah lame giler pulak rasenyer tak POST kat blog nie. :D:D 
hehehe. kesibukkan. biaselah nak priksa PMR! kene buat TERbaik sikit! Insyallah~ hihihiiii. TAJUK kat atas tu "AKU TUKAR SKOLAHHH???!!!!" hehehe. saya sekarang sekolah kat SMK PUTERA JAYA sekarang! ehh! jgan ingat kat KL pulak eaa. PUTERA JATA, SETIU, TERENGGANU! kat Ganu! hehehe. rindu giler kat SMK TENGKU IBRAHIM! ummm. 


SMK TENGKU IBRAHIM .. banyak kenangan yang aku di sekolah nie. KENE MARAH, GEMBIRA & banyak2 lagi. huhuhu. i miss my friend so mucchhh! <3 bile la pulak ye aku dapat jumpe kawan2 kat sane. huhuhu. sedihh nyer. saya tak nak tinggalkan skolah tu. tapi ade masalah yg agak rumit untuk ke sekolah tu. ;(  nak cite. tapi biarlah RAHSIA! hehehe. Kini di SMK PUTERA JAYA! harap2 sekolah PJ  betol2 PERKASA kn? hahaha
 
it's all! nanti nak cite pasal pengalaman citer2 kat SMK PUTERA JAYA! :D:D:D